Chrupiąca tortilla z awokado i humusem w środku to znana i lubiana przekąska kuchni meksykańskiej. Jest to też świetna baza i opcja do podania jako przekąska.
Średnia ocen: 0(0)
20min
Czas przygotowania
2-4
Ilość z przepisu
Średni
Poziom trudności
Składniki
4 tortille
2 dojrzałe awokado
100 gram sera feta
4 łyżki humusu
oliwa
sok z połówki cytryny
posiekana natka pietruszki bądź kolendry
Sposób przygotowania
1
Rozsmaruj hummus na połówce każdej tortilli i posyp posiekaną natką pietruszki/kolendry.
2
Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżeczką. Awokado pokrój w plastry i ułóż je na hummusie.
3
Pokrusz fetę, rozsyp na awokado i skrop sokiem z cytryny. Złóż tortillę na pół i delikatnie dociśnij.
4
Na patelni rozgrzej oliwę i podpiecz tortille po obu stronach, tak aby były chrupiące.
Dodaj komentarz