Chrupiąca tortilla z humusem i awokado Chrupiąca tortilla z humusem i awokado

Chrupiąca tortilla z humusem i awokado

Chrupiąca tortilla z awokado i humusem w środku to znana i lubiana przekąska kuchni meksykańskiej. Jest to też świetna baza i opcja do podania jako przekąska.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2-4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 4 tortille
  • 2 dojrzałe awokado
  • 100 gram sera feta
  • 4 łyżki humusu
  • oliwa
  • sok z połówki cytryny
  • posiekana natka pietruszki bądź kolendry

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozsmaruj hummus na połówce każdej tortilli i posyp posiekaną natką pietruszki/kolendry.
  • 2
    Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżeczką. Awokado pokrój w plastry i ułóż je na hummusie.
  • 3
    Pokrusz fetę, rozsyp na awokado i skrop sokiem z cytryny. Złóż tortillę na pół i delikatnie dociśnij.
  • 4
    Na patelni rozgrzej oliwę i podpiecz tortille po obu stronach, tak aby były chrupiące.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoFitKolacja

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis