Chleb samo ziarno (bez mąki) Chleb samo ziarno (bez mąki)

Chleb samo ziarno (bez mąki)

Pyszny, chrupiący i zdrowy chleb bez mąki. Składa się praktycznie z samych ziaren!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

8

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Zaawansowany

Poziom trudności

Składniki

  • 0,5 szklanki dyni
  • 0,5 szklanki słonecznika
  • 0,5 szklanki siemienia lnianego
  • 3/4 szklanki otrębów owsianych
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki sezamu
  • 1/3 łyżki soli morskiej
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 350 ml wody
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  • 1
    Ziarna słonecznika, lnu i dyni wsypać do miski i wymieszać. Wsypać do ziaren otręby i płatki oraz sezam. Wymieszać.
  • 2
    W drugiej misce wymieszać wodę z olejem, syropem oraz solą.
  • 3
    Otrzymany płyn wlać do ziaren, wymieszać.
  • 4
    Przełożyć do foremki, zostawić na 120 minut. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 25 minut. Następnie wyjąć z formy i piec jeszcze 40 minut.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pieczywo FitHashimoto

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis

PrzepisNa.pl
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.