Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych i dyni Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych i dyni

Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych i dyni

Bardzo proste, a zarazem pożywne dietetyczne placuszki, które przygotujesz w niecałe 30 minut, a nakarmisz nimi całą rodzinę!

Średnia ocen: 0 (2)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 marchew
  • 200 g dynii
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Szczypta mielonego imbiru
  • Szczypta kurkumy
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli
  • 2 szczypty słodkiej papryki
  • Szczypiorek
  • 25 g płatków jaglanych

Sposób przygotowania

  • 1
    Płatki jaglane zmiksuj na mąkę. Wymieszaj startą dynię i marchewkę. Dodaj jajko, olej i przyprawy oraz zmiksowane płatki. Całość dokładnie wymieszaj.
  • 2
    Wyłóż blachę z papierem do pieczenia i łyżką formuj placuszki. Upiecz w temperaturze 180 st. C przez około 15 minut lub do momentu kiedy placki będą rumiane.

2 komentarze

quisque 22 września 2024 (08:01)

YqO4eXnKdA1

https://www.sealedexpress.com/2020/02/19/slot-siteleri-en-iyi-mobil-slot-deneyimi-sunan-siteler/ 26 września 2024 (14:53)

JeV6znCDZOs

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Naleśniki i placki BezglutenoweDla dzieciDyniaKolacja

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis