Awokado faszerowane fetą z pomidorami Awokado faszerowane fetą z pomidorami

Awokado faszerowane fetą z pomidorami

Przepyszna, zdrowa przekąska, która może być pełnowartościowy śniadaniem lub kolacją. Sprawdzi się również idealnie jako imprezowa przystawka.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 pomidor
  • 100 g sera feta
  • 1 cytryna
  • garść świeżej kolendry
  • oliwy z oliwek
  • kilka pestek owocu granatu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Umyte awokado należy przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć pestki.
  • 2
    Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ. Awokado polać sokiem z cytryny.
  • 3
    Fetę pokroić w kostkę. Ppomidora, spażyć wrzątkiem i obrać ze skóry, następie pokroić w kostkę. W misce wymieszać fetę, warzywa, posiekane listki kolendry, oliwę.
  • 4
    Całość przyprawić solą i pieprzem oraz delikatnie wymieszać.
  • 5
    Tak przygotowanym farszem wypełnić wydrążone awokado. Wierzch można ozdobić granatem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa Przekąski AwokadoFitGranatPomidoryPrzystawkiŚniadanieŚniadanie z awokadoWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis