Do babeczek możemy dodać kawałki toffi lub czekolady. Dzieci będą zachwycone dodatkiem kawałków białej czekolady, mi zaś najbardziej odpowiada wariant z kawałami gorzkiej czekolady.
Średnia ocen: 0(0)
25min
Czas przygotowania
12
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 jajka
100 g cukru
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
150 g kawałków: białej lub gorzkiej czekolady bądź toffi
Sposób przygotowania
1
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Formę na mufinki wykładamy papilotkami.
2
Banany obieramy, kroimy na plasterki i rozgniatamy je za pomocą widelca na gładką masę.
3
Dodajemy do nich olej i jajka. Ubijamy wszystko na gładki mus bananaowy.
4
Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oraz cukier. Mieszamy i dodajemy mus bananowy.
5
Następnie dodajemy kawałki czekolady lub toffi. Mieszamy. Do przygotowanej formy na mufinki nakładamy równe porcje ciasta i pieczemy przez około 20 min.
Dodaj komentarz