Makaron z boczkiem i czosnkiem Makaron z boczkiem i czosnkiem

Makaron z boczkiem i czosnkiem

Ten przepis na makaron z oliwą, czosnkiem i boczkiem to sposób na szybki, tani i smaczny obiad.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g wędzonego boczku
  • 250 g makaronu typu spaghetti lub linguine
  • garść natki pietruszki

Sposób przygotowania

  • 1
    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2
    Boczek pokrojony w paski podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Zamieszaj i podsmażaj przez chwilę na wolnym ogniu.
  • 3
    Na patelnie z boczkiem dodaj odcedzony makaron i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszaj tak, aby składniki się połączyły.
  • 4
    Na koniec posyp dużą ilość natki pietruszki i gotowe.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne MakaronObiadObiad z makaronem

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis