Pomysł na pyszne, proste śniadanie!
W dwóch kromkach chleba tostowego wykrawamy w środku kółko - najlepiej za pomocą noża lub foremki do kruchych ciastek. Ważne aby nie naruszyć skórki.
Do głębokiego talerza wlewamy mleko i 1 jajko. Następnie dokładnie je mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
W mleczno jajecznej masie moczymy kromki chleba tostowego.
Na patelni roztapiamy masło. Układamy na niej kromki, podpiekamy około 2 minut z jednej strony, gdy się zarumienią przewracamy.
Po przewróceniu do otworu w chlebie bardzo ostrożnie wbijamy jajko (najłatwiej wbić jajko do szklanki i ze szklanki przelać je do tosta).
Następnie przykrywamy patelnię przykrywką i smażymy do momentu ścięcia się białka.
Gdy tosty będą gotowe, przekładamy je na talerz i doprawiamy je solą oraz pierzem.
2 komentarze
Wspaniałe
Pyszne wykwintne śniadanie, dodałam do tostów jeszcze szczypiorek i pomidory. Genialne.