Bajgle z wędzonym łosiem i szpinakiem to jedna z najsmaczniejszych kanapek na świecie! Ta wersja jest mniej kaloryczna, ale jeśli nie liczysz kalorii możesz dodać na łososia jeszcze odrobinę majonezu! Niebo w gębie!
Średnia ocen: 0(0)
10min
Czas przygotowania
3
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
3 bajgle (dostępne są miedzy innymi w piekarniach "Bagietka")
100 gram łososia wędzonego
pól cytryny
pół czerwonej cebuli
sól, pieprz,
6 łyżek twarożku kremowego
garść świeżego szpinaku
Sposób przygotowania
1
Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
2
Zapieczone bajgle (spody) posmaruj twarożkiem. Cebulę pokrój w plastry.
3
Na posmarowane kromki ułóż liście szpinaku (opcjonalnie rukoli), połóż kawałki łososia i delikatnie skrop cytrynką. Następnie umieść krążki cebuli. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bajgli. Smacznego!
Dodaj komentarz