Faszerowane jajka z awokado Faszerowane jajka z awokado

Faszerowane jajka z awokado

Prosta i zarazem genialna przystawka w postacie jajek faszerowanych awokado. Wyglądają i smakują pysznie.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Jajka ugotuj na twardo.
  • 2
    Po ostudzeniu obierz i przekrój na pół. Wyjmuj żółtka i włóż do misy blendera.
  • 3
    Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki awokado, sok z cytryny, sól - zmiksuj na gładką masę.
  • 4
    Posiekaj drobno cebulkę i dodaj do masy, dopraw pieprzem.
  • 5
    Gotową masą napełnij połówki jajek. Udekoruj posiekaną natką pietruszki

1 komentarz

ula.g 5 kwietnia 2019 (21:10)

Uwielbiam jajka z awokado. Zastanawiam się, czy mogłabym je przygotować dzień wcześniej i schować do lodówki na noc? Czy lepiej podawać od razu? Jest jakaś różnica?

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoJajkaWielkanoc

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis