Bardzo szybkie śniadanie kuchni angielskiej, które przygotujecie w niecałe 10 minut. Będziecie z pewność zaskoczeni jak syte i smaczne jest takie śniadanie.
Średnia ocen: 0(0)
10min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
½ puszki Białej fasoli Cannellini (ugotowanej na parze)
100 g przecieru pomidorowego
2 jajka
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżka octu balsamicznego
½ pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka masła klarowanego do smażenia jajek
Sposób przygotowania
1
Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy fasolkę. Podgrzewamy. Następnie dodajemy cukier, ocet i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy i podgrzewamy cały czas fasolkę z przecierem na małym ogniu.
2
Na drugiej patelni rozpuszczamy odrobinę masła klarowanego i smażymy jajka sadzone
3
Gotowe jajka oraz fasolkę układamy na talerzu, posypujemy odrobiną natki pietruszki i śniadanie gotowe!
Dodaj komentarz