Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

Szybki przepis na faszerowane mozzarellą i pomidorami piersi z kurczaka. Podawać je możemy z ulubionymi dodatkami: pieczonymi ziemniaczkami, ryżem, makaronem lub porcją warzyw.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 400 g piesi z kurczaka
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek posiekanej świeżej bazylii
  • 250 g mozzarelli
  • 2 pomidory
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą z oliwek.
  • 2
    Piersi z kurczaka ponacinaj w kilku miejscach (ale nie przekrajać mięsa).
  • 3
    Natrzyj je papryką, startym czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli.
  • 4
    Do nacięć w filetach włóż pokrojoną w plasterki mozzarellę, plastry pomidorów oraz listki bazylii.
  • 5
    Przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym na 180C (około 35-40 minut).

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne KurczakMozzarellaObiadObiad z piersią z kurczakaPomidory

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis