Pulpety z ryżem Pulpety z ryżem

Pulpety z ryżem

Szybkie, łatwe i pyszne pulpety z ryżem. Uwielbiają je dzieci, głownie za prostotę smaku.

Średnia ocen: 5 (2)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 30 dag drobiowego mięsa mielonego
  • pół woreczka ugotowanego ryżu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki majeranku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej

Sposób przygotowania

  • 1
    Posiekaj cebulkę i zeszklij ją na małej ilości oleju.
  • 2
    Mięso wymieszaj z ryżem, cebulką, posiekaną natką pietruszki, majerankiem, solą, pieprzem i jajkiem. Wymieszaj i uformuj małe klopsiki i obtocz je w bułce tartej.
  • 3
    Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż z każdej strony pulpety. Zalej je wodą i duś ok 20-30 min. Po ugotowaniu wyciągnij z wody i podawaj z ulubioną sałatą.

2 komentarze

elzbieta_radom 15 marca 2019 (09:23)

mega dobre

Paweł 15 marca 2019 (09:42)

dobry przepis

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne Dla dzieciObiadObiad z ryżemRyż

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis