Omlet z łososiem Omlet z łososiem

Omlet z łososiem

By nie popaść w śniadaniową monotonię warto czasami zaszaleć z pełnowartościowym posiłkiem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3 jajka (będą nam potrzebne jedynie białka)
  • 3 łyżki otrębów owsianych
  • 100 gram łososia wędzonego
  • 1 garść szpinaku
  • 1 łyżka siemię lniane
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania

  • 1
    Białka oddzielamy od żółtek i dodajemy do nich otręby i siemię lniane, całość blendujemy.
  • 2
    Na patelni rozgrzewany oliwę, po chwili ręcznikiem papierem zbieramy nadmiar tłuszczu. Masę z białek wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię i przykrywamy przykrywką, zmniejszamy ogień. Smażymy do ścięcia się białek.
  • 3
    Gotowego omleta przekładamy na talerz i wykładamy na niego porwane liście szpinaku oraz odrobinę startej skórki z cytryny, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Następnie układamy plastry łososia i ponownie posypujemy startą skórką z cytryny. Łososia skrapiamy jeszcze sokiem z cytryny. Omleta składamy na pół.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski Bez laktozyDla karmiącej piersiąDla kobiet w ciążyInsulinoopornośćŁosośLow FODMAPŚniadanieSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis