Kanapki z awokado, jajkiem i pestkami granata Kanapki z awokado, jajkiem i pestkami granata

Kanapki z awokado, jajkiem i pestkami granata

Jest to propozycja bardzo smacznej, ale nietypowej kanapki, która dostarczy nam dużo energii. Zaletą tego śniadania jest przede wszystkim to, że jest niskokaloryczne, zdrowe, szybkie do przygotowania i bardzo smaczne.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

7min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 kromki razowego chleba żytniego na zakwasie
  • 1/3 awokado
  • chilli w płatkach lub w proszku
  • łyżeczka pestek granata
  • 1 jajko na twardo
  • sól
  • pieprz
  • sok z limonki
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • 1

    Ugotuj jajko na twardo i pokrój w plasterki.

  • 2

    Wydrąż awokado i rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę.

  • 3

    Do awokado dodaj chili w płatkach, odrobinę soku z cytryny/limonki, sól oraz pieprz.

  • 4

    Chleb żytni posmaruj awokado, na awokado ułóż plasterki jajka, posyp ziarenkami granata.

  • 5

    Kanapki posyp posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski FitGranatJajkaŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis