Zupa z mlekiem kokosowym Zupa z mlekiem kokosowym

Zupa z mlekiem kokosowym

Taka zupka jest bardzo aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

40min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • Masło do smażenia warzyw
  • 1-2 cm imbiru
  • 800ml wywaru warzywnego
  • 2 średnie pomidory malinowe
  • 1 papryczka chili
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • Sól pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka kolendry ziarna
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • Makaron ryżowy

Sposób przygotowania

  • 1

    Kolendrę i kmin umieścić w moździerzu i zgnieść na miazgę.

  • 2

    Marchew obieramy myjemy i kroimy w plastry.

  • 3

    Z papryki usuwamy gniazda myjemy osuszamy i kroimy w kostkę.

  • 4

    Imbir obieramy i ścieramy na tarce.

  • 5

    Cebulę kroimy w piórka.

  • 6

    Czosnek siekamy.Pomidory kroimy w kostkę.W garnku rozpuścić masło dodać marchew czosnek cebulę i paprykę chwilę smażymy.

  • 7

    Następnie dodajemy przyprawy mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.

  • 8

    Dodajemy pomidory oraz wywar.Zagotować i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem około 15-20 minut.Ściągamy pokrywkę doprawiamy jeśli potrzeba i wszystko miksujemy na gładki krem.

  • 9

    Dodajemy mleko kokosowe i zagotować.
    Możemy podać z ryżem pieczywem groszkiem ptysiowym grzankami lub tak jak u mnie z makaronem ryżowym.

  • 10

    Posypujemy pietruszką pieprzem i gotowe.

  • 11

    SMACZNEGO! Warzywa kroimy jak tam chcemy i tak wszystko zostanie zmiksowane. Zupka wyszła dość pikantna

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Zupy

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis