Awokado faszerowane tuńczykiem Awokado faszerowane tuńczykiem

Awokado faszerowane tuńczykiem

Błyskawiczna przekąska, idealnie się sprawdza na śniadanie. Połączenie tuńczyka i kaparów daje bardzo ciekawy efekt.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pomidor
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • natka pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania

  • 1
    Tuńczyka odsączamy z sosu i wykładamy na talerz.
  • 2
    Rozdrabniamy widelcem i dodajemy część soku z cytryny.
  • 3
    Następnie dodajemy: kapary, kukurydzę, pokrojonego w kostkę pomidora oraz majonez.
  • 4
    Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • 5
    Awokado obieramy ze skórki, przekrawamy je na pół, wyciągamy pestkę oraz skrapiamy pozostałą częścią soku z cytryny.
  • 6
    Wgłębienie po pestce wypełniamy pastą.
  • 7
    Posypujemy natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoRybaŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis