Efektowne ciasto, gdzie kwaskowe maliny idealnie współgrają z orzeźwiającym kokosem.
Zaczynamy od biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno.
Do białek dodajemy cukier i żółtka, miksujemy.
Mieszamy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 35 min. Wyciągamy, kładziemy na biszkopt wilgotną ściereczkę i zwijamy w roladę. Studzimy.
Po wystudzeniu biszkopt rozwijamy, smarujemy dżemem i zwijamy z powrotem.
Mleczko kokosowe przekładamy do miski i ubijamy jak śmietanę. Miksujemy z serkiem mascarpone i 100 g cukru. Żelatynę rozpuszamy we wrzątku i studzimy, miksujemy z kremem oraz malinami.
Biszkopt kroimy na plastry. Wykładamy nimi miskę wyłożoną folią. Wlewamy krem, a resztę plastrów biszkoptu układamy na dnie. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Delikatnie odwracamy i wyciągamy ciasto.
Dodaj komentarz