Rolandki z łososia Rolandki z łososia

Rolandki z łososia

Proste i szybkie do wykonania roladki z łososia z jabłkiem i orzechami. Zaskakują nieoczywitym smakiem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12 porcji

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 300 gram wędzonego łososia
  • Garść nerkowców
  • 1 jabłko
  • 200 gram śmietany 18%
  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba
  • szczypiorek
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Orzeszki prażymy na patelni i drobno siekamy.
  • 2
    Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ze śmietaną, orzeszkami i posiekanym szczypiorkiem. Zostaw kilka łodyżek szczypiorku do dekoracji.
  • 3
    Kromki chleba rozdrobnij za pomocą blendera i dodaj je do farszu ze śmietany, dopraw miodem, solą i pieprzem.
  • 4
    Nakładaj farsz na plastry łososia i zawijaj roladki.
  • 5
    Łodyżki szczypiorku blanszujemy we wrzącej wodzie, następnie je osuszamy i owijamy nim roladki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

ŁosośRyba

+ Dodaj przepis