Makaron ze szpinakiem i łososiem to idealny i pyszny pomysł na lekki obiad. Sprawdzi się również jako pyszna kolacja.
Gotujemy makaron.
Na dużej głębokiej patelni, może być wok rozgrzewany oliwę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i umyty szpinak. Smażymy około 2 minut.
Dodajemy śmietankę i gdy się zagotuje dodajemy pokrojonego w większą kostkę lub paseczki łososia. Mieszamy wszystko i czekamy, aż ponownie wszystko nam się zagotuje.
Teraz dodajemy makaron - wszystko dokładnie mieszamy.
Moja wskazówka: doprawić tylko pieprzem i spróbować. Jeśli się okaże, że danie potrzebuje towarzystwa soli to wówczas dodajemy szczyptę. Ostrożność z dodatkiem soli wynika z tego, iż sam łosoś jest słony i zachodzi obawa o przesolenie dania.
Na koniec wszystko skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.
Dodaj komentarz