Domowa granola z musem jogurtowym i borówkami

Mistrzowskie śniadanie, które przygotujesz w niecałe 15 minut.

Ocena:

(0)
Domowa granola z musem jogurtowym i borówkami Domowa granola z musem jogurtowym i borówkami
Czas przygotowania

15min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Domowa granola z musem jogurtowym i borówkami

Składniki:

  • 1 łyżeczka miodu
  • garść migdałów
  • 1 mały banan
  • garść borówek
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki otrębów żytnich lub pszennych
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

  • 1

    Połowę banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki.

  • 2

    Na patelni prażymy płatki owsiane + posiekane migdały i otręby.

  • 3

    Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna.

  • 4

    Przekładamy 2 łyżki musu jogurtu do miseczki, następnie granolę i borówki. Na samą górę układamy kilka plasterków banana oraz pozostałą część musu jogurtowego.


Skomentuj


Kuchnia: AmerykańskaDietetyczna

Kategoria: · Śniadania

Autor: Justyna · 17 lipca 2019


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis