Jak zrobić guacamole bez użycia blendera? Wsytarczy wszystkie składniki ze sobą polączyć i rozgnieść widelcem, a powstanie nam kremowy, orzeźwiający dip!
Średnia ocen: 0(0)
7min
Czas przygotowania
1
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
1 dojrzałe awokado
0,5 cebuli
sok z 0,5 limonki
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej kolendry
sól
Sposób przygotowania
1
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i przełóż go do miski. Następnie rozgnieć go widelcem.
2
Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj wraz z solą i posiekaną kolendrą do miski z awokado.
3
Na koniec przypraw sokiem z limonki i starannie połącz wszystkie składniki za pomocą widelca.
Dodaj komentarz