Bardzo proste sałatka z papryką, kukurydzą, fasolą, szpinakiem i serem feta. Zwieńczona sosem miodowo-musztardowym, który nadaje charakteru tej sałatce.
Średnia ocen: 0(0)
10min
Czas przygotowania
1
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
0,5 papryki
1 łyżka kukurydzy
1 łyżka czarnej fasoli z zalewy
0,5 czerwonej cebuli
odrobina sera feta
garść świeżego szpinaku
2 orzechy włoskie
Sos:
1 łyżka soku z cytryny
0,5 łyżeczki musztardy
0,5 łyżeczki miodu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Liście szpinaku opłukać i osuszyć.
2
Do miski wrzuć szpinak, paprykę, cebule, kukurydzę i fasolę. Udekoruj serem feta.
3
Przygotuj sos: wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę polej sosem. Gotowe.
Dodaj komentarz