Kanapki z pastą jajeczną Kanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną

Pasty jajecznej w werji fit – bez majonezu. Redukcja sporej ilości kalorii, a smak równie pyszny jak tradycyjna pata z jajek.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki oleju lnianego
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • Ulubione pieczywo

Sposób przygotowania

  • 1
    Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w drobną kostkę. Dodaj jogurt naturalny, olej, musztardę. Dodaj posiekany szczypiorek i przyprawy, całość dokładnie wymieszaj.
  • 2
    Pastę nakładaj na ulubione pieczywo. Smacznego!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pieczywo Przekąski JajkaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis