Lukier Lukier

Lukier

Jeśli zastanawiacie się jak zrobić lukier idealny, to mam dla was sprawdzony przepis na najlepszy lukier do ciast, babek, ciasteczek i innych wypieków.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

5min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 200 g cukru pudru
  • 5-6 łyżek wody lub soku z cytryny

Sposób przygotowania

  • 1
    Cukier puder przesiej przez sitko do miski.
  • 2
    Dodawaj stopniowo po łyżce wody/soku i za pomocą łyżki ucieraj lukier do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. lukier powinien być gęsty i błyszczący. *Pamiętaj, że lukier na ciepłym cieście szybko zasycha! Możesz też do lukru dodać barwniki spożywcze, dzięki którym będzie miał taki kolor jak chcesz.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis