Kanapki ze szparagami i jajkiem Kanapki ze szparagami i jajkiem

Kanapki ze szparagami i jajkiem

Propozycja niecodziennej kanapki ze szparagami i sadzonym jajkiem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • około 6 szparagów
  • 2 jajka
  • ulubione pieczywo
  • kolorowy pieprz
  • ulubione kiełki
  • sól morska
  • oliwa z oliwek
  • masło do smażenia jajek (można zastąpić olejem kokosowym)

Sposób przygotowania

  • 1
    Szparagi przytnij, polej oliwą, posól i wstaw do rozgrzanego piekarnika, nastawionego na 200ºC z opcją grill, na około 10-12 minut.
  • 2
    Przygotuj sadzone jajka - na patelni z nieprzywierającym dnem rozpuszczam masło, kiedy się roztopi wbij jajka. Zmniejsz ogień i smaż do czasu, aż białka się zetną, a żółtko będzie jeszcze płynne.
  • 3
    Na pieczywo wyłóż szparagi, a następnie na nich ukłóż sadzone jajka. Całość zwieńczamy ulubionymi kiełkami i posypujemy kolorowym pieprzem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pieczywo Przekąski JajkaKolacjaŚniadanieSzparagi

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis