Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
152 komentarze
Wyszedł idealny. Smakuje nieziemsko. Dziękuje za ten przepis. Żonka zachwycona.
Przetestowałam kilka przepisów ale ten wychodzi mi najlepiej. 5 gwiazdek!
udal sie za pierwszym razem, corka zjadla ze smakiem chyba nawet nie zauwazyla, ze sernik jest bez cukru
Dziękuje jest rewelacyjny pyszny
bardzo smaczny
Z malinami ten sernik to jest niebo w gębie
dobry
Pierwszy dietetyczny sernik, który ki smakuje. Dziękuje
Przepis dodany do ulubionych!
Smaczny
z żurawiną też jest pyszny
przepyszny palce lizać ten sernik wygrywa
Dobry
Smaczny
idealmy pomysl, ze to dietetyczny sernik z budyniem. palce lizac.
Nie miałam pojęcia ze można zrobić sernik z budyniem. Jestem w szoku jak on smakuje!!
Polecam
Pani Jagodo, ten sernik jest przepyszny. Dziękuję.
Smaczny
Bardzo dobry sernik! Mam cukrzycę ciążową i mała porcja na jeden z posiłków jest idealna i cukier po nim również. Dziękuję za przepis 🙂
a proszę powiedzieć – jaki ma być wymiar tortownicy/ewentualnie kwadratowej blachy ?
Budyń ma być oczywiście dodany w proszku (nie rozrabiamy go z mlekiem) ?
Czy ten sernik jest bardzo puszysty czy raczej nie? Dziewczyny dajcie odpowiedz proszę. Dziękuje serdecznie!
Pyszny
ale dobre ciacho!
Mistrzowski przepis. Stosuje go z czystym sumieniem na diecie ponieważ porcja wychodzi około 200 kcal. Ciasto wychodzi mi na 8 porcji (czyli starcza na 8 dni jeśli jem go codziennie jako drugie śniadanie). Głód zaspokojony do kolejnego posiłku. Jedyna moja sugestia – zamiast ksylitolu stosuje erytrytol. Ma w przeciwieństwie do ksylitolu 0 kcal, z tym że trzeba stosować go w podwójnej dawce ponieważ jest 50% mniej słodki od cukru / ksylitolu. Znacząco to zmniejsza kaloryczność (i tak już ekstremalnie odchudzonego ciasta), ciasto jest tak samo słodkie i sprawia że osoby które liczą każdą kalorie i panicznie boją się cukru mogą go spożywać bez obaw 😉
Powiem szczerze że ten sernik nie był dla mnie nic gorszy od zwykłego krakowskiego o standardowej zawartości składników i dobrych kilkakrotnie wyższych kalorii. A jeśli ktoś nawet nie ma czym zmielić sera – kilka minut ubijać tłuczkiem do ziemniaków. To w zupełności wystarczy a przy tym oszczędzam sobie pracy na myciu maszynki 😉
Dziękuje za ten cudowny przepis
Polecam także posypać go 150 gramami truskawek. Dla mnie to połączenie jest zdecydowanie lepsze ponieważ truskawki dają słodki smak i idealnie komponują się w to ciasto.
Czy ktoś slodzil miodem? Jak wychodzi? 😊
@aga ja dzis robilam go z miodem i jest przepyszny 🙂
mniam
mniam, jest puszysty i smaczny
Coś mega pysznego!!
A ja dałam trzy łyżki ksylitolu i miałam nadzieję, że będzie troszkę bardziej słodki:) następnym razem dam więcej:)
polecam wyszedl smaczny
Ten sernik dietetyczny jest naprawdę smaczny. Nawet nie przypuszczałam, ze będzie miał jakikolwiek znośny smak. A tu totalne zaskoczenie.
Sprawdzony polwcam
ten dietetyczny sernik robi robote, nie jadlam sernikow bo jestem na diecie ale ten mi jej nie zaburza i dlatego go uwielbiam.
Ok
Wyszedł smaczny, nie opadł ale trochę za suchy jak dla mnie. Następnym razem będę coś kombinowała by nie był taki suchy. Możliwe, ze to ja zrobiłam coś złe. Za długo w piekarniku?
Bardzo mocna pozycja wśród przepisów dla osób, które są fit. Staramy się ograniczyć cukier we wszystkim co jemy z chłopakiem. Ciężko było znaleźć taki sernik, który jest bez cukru i jednocześnie dobrze smakuje. Mega!
Każdy teraz chce być fit to i nawet sernik trzeba upiec taki 🙂
Zrobiłam sernik chyba dokładnie według przepisu.. dodałam miód zamiast ksylitolu. W piekarniku wszystko pięknie ładnie urosło a później umarł i się zapadł 😭
Ktoś wie dlaczego?
(Upadł jeszcze przy włączonym piekarniku bez otwierania)
Sernik na święta 🙂 ja już na samą myśl, ile zjem kalorii, mam zawroty głowy 🙂
Sami zobaczcie jaki piękny jest ten sernik:
Ulubiony
Bardzo fajny, prosty przepis. W końcu coś co nie jest mega słodkie. Ograniczyłam cukier i po miesiącu gdy zmieniły się kubki smakowe, wszystko wydaje się bardzo słodkie. Teraz niemal do zera ograniczam cukier bo poza aspektem zdrowotnym doszedł tez aspekt smakowy. Ludzie uciekajcie od cukru to największe zło dla zdrowia.
Fit sernik to jest to!
Polecam
Czy musi być budyń? Mam białko o smaku białej czekolady i zastanawiam się czy to też zadziała 🙂
polecam bo jest i fit i smaczny
Witam. Nie rozumiem punktu trzeciego a mianowicie po ubiciu białek w osobnym naczyniu co z nimi zrobić? Nic o tym nie jest napisane i nikt na to uwagi nie zwraca. Pozdrawiam Dominik.
@dominik tez nie wiem… czekamy na informacje od autora przepisu lub innych, którzy robili ten sernik. Ja szukam typowo fit sernika i ten wydaje się ok ale chce mieć pewność czy wszystko w nim wychodzi idealnie zanim sama zacznę cokolwiek robić
Pyszny!!!
Dla mnie mega pyszny!!!
nie wiem jak moze on sie komus nie udac ja takie beztalencie zrobilam go za pierwszym razem i jestem z siebie dumna bo smakuje lepiej niz od mamy 😛 tak przynajmniej mowi moj chlopak 🙂
Polecam
Bardzo smaczny i w małych ilościach wskazany każdemu kto chce być fit 🙂
Ten sernik jest najlepszy na świecie
Fit fit fit wsYstko teraz musi być fit 🙂
U mnie totalna porażka, ale fakt, że zamiast twarogu chudego użyłam twarogu zmielonego, czy to może być przyczyną, że mi kompletnie nie wyszedł? Sernik co prawda pięknie wyrósł i prawie nie opadł, z zewnątrz ładny brązowy kolor a w środku surowizna. Nie wiem też, jak powinno się piec termoobieg czy góra dół? No i jak dla mnie zdecydowanie za mało słodki, mimo iż dałam 5 łyżek ksylitolu. Szkoda, bo przepis wydawał się prosty i zachęcona opiniami, myślałam, że nie może się nie udać, a jednak…
Można użyć mrożonych owoców? Rozmrozić je przed pieczeniem czy wrzucić na wierzch zamrożone?
@piekla pierwszy raz…
Jak to z przepisami 🙂 po to są, a nie po to by zmieniać składniki 🙂 spróbuj z oryginalnymi składnikami. Mi wyszedł dobrze!
Budynie trzeba ugotować czy wrzucić do masy sam proszek?
Jestem w szoku ze moze byc taki dobry sernik bez masla ! Nie jest wcale suchy … aczkolwiek dałam wiecej erytholu , jako ze 3 łyzki to zdecydowanie za mało jak dla mnie . Piekłam w 170 stopniach przez 50 minut , po wyłaczrniu piekarnika uchyliłam drzwi i tak stygl przez pol godziny . Sernik nie opadł ! Polecam
Najlepszy z miodem i dużą ilością rodzynek!!!
Proszę napisać ile cm ma foremka :)..
Na jaką wielkosc tortownicy jest ten przepis? Grzanie góra/dół czy termoobieg?
@Dominiki ubite białka należy dodać do masy serowej i delikatnie je wymieszać za pomocą łyżki.
Niestety sernik nie wyszedł, po ponad godzinie pieczenia ciasto było nadal surowe i wylądowało w koszu. Szkoda, bo wyglądało tak pysznie i miałam na nie chrapkę.
Dzis robilam i mi akurt nie wyszedl😪moze dlatego ze dalam 1k sera do sernika ten ktory jest w malym wiadereczku?
A powinnam dodac chudy ale w. Kostce? Prosze o odp…
@Anitazg Ja robiłem sernik dwa razy, raz na Boże Narodzenie a drugi raz na Wielkanoc. Za każdym razem używałem sera z wiaderka (firma Piątnica) i wychodził mi do tej port zawsze. Ważne, abyś długo go nie miksowała bo napowietrzysz niepotrzebnie. Drugą wskazówką jaką mogę dać to, aby podczas dodawania piany z białek do masy serowej, wymieszać ją bardzo delikatnie.
P.S. sprawdź skład sera który kupiłaś, te w wiaderku często nie mają nic wspólnego z serem i dlatego czasami nie wychodzą.
Dziś robię sernik 3 raz na urodziny żony, mam nadzieje, że wyjdzie 🙂
Jaka jest kaloryczność w 100g tego sernika????
Na jaki wymiar blaszki jest ten serniczek? 🤔
dodajemy budyn- proszk? czy juz wczesniej przygotowany
@agnieszkasmigiel6@gmail.com budynie w proszku.
lepszy niz sernik ewy chodakowskiej 5 *****
@M – ja słodzę erytrytolem, więc to jest 0 kcal. Jeżeli słodzisz czymś innym, to trzeba doliczyć taką kaloryczność, ile sypniesz.
Natomiast przepis bazowy ze składników wychodzi 240g białka, 36g tłuszczu i 121g węglowodanów.
Musiałabyś zważyć po upieczeniu i z proporcji sobie podstawić, żeby uzyskać na 100g. Ja natomiast dzielę sobie upieczone na równe 8 porcji i jedna porcja ma wtedy 237kcal, 31.9 białka, 4.8 tłuszczu i 16g węglowodanów.
Natomiast sernik wychodzi super, erytrolu daje ok. 200 gramów (to w przybliżeniu 100 gramów cukru) i jest spoko słodkawy 🙂
Mi również nie wyszedl nie wiem czemu a zrobilam krok po kroku wiec lipa ale przepis mojej swietej pamieci babci wychodzi rewelacyjnie:-)wiec mysle ze raz na miesiac mozna zjesc kawaleczek pysznego i mniej slodkiego serniczka wystarczy mniej dodac cukru i gitara:-)
Sernik zupelnie nie wyszedł Zrobiony zgodnie z przepisem Po rozkrojeniu wszystko wpłynęło Katastofa Nie wiem gdzie popełniłam blad Moze za duzo owocow…Uzylam zmielony ser z wiaderka i miodek zamiast młodzików Przykro mi że zamiast w moim brzuchu skonczy w koszu
Na jaka wielkosc blaszka
Mam pytanie a ten twaróg to może być taki klinek chudy z biedronki?? Czy jaki konkretnie??
Jaka foremka do tego sernika?
Foremka w kształcie serca dla ludzi, ktorzy sa marudami bedzie najlepsza 😀
Na glupie pytanie glupia odpowiedź.
Pyszny sernik. Najlepszy wśród najlżejszych 😜 użyłam sera z wiaderka, dlatego dałam mniej mleka (150 mL). Wyszedł idealny. Dziękuję za super fit przepis. Zaraz dodaje do ulubionych.
A jak formę jest przepis? Jakiej średnicy tortownica ?
Jeśli komukolwiek ten sernik smakował to nigdy w życiu nie jadł dobrego sernika, oj szkoda mi was.
Rewelacja. Piekłem 10 minut dłużej niż podano w przepisie. I jak dla mnie trzy łyżki ksylitolu, to trochę za mało.
Dołożyłem trochę rodzynek( małą garstkę, najpierw znałem je wrzątkiem) , a na wierzch posypałam świeżymi malinami.
Wyszedł za pierwszym razem:) przepyszny!
Witam na jaki rozmiar blachy jest ten serniczek?
Wszystko super, ale brakuje najważniejszej informacji – jaka jest kaloryczność tego cuda?
Sernik jest pyszny…łatwy do zrobienia…i naprawde smakuje wspaniałe.
Zrobiłam wczoraj wyszedł super mimo że robiłam z sera z wiaderka Piątnica ale dołożyłam jeden budyń bo był rzadki,i trochę mało słodki😉następnym razem trochę więcej slodzidla 😅polecam aha dołożyłam suszonej żurawiny 🙂👌
Fenomenalny. Zrobiłam pierwszy raz, zostaje że mną na stałe, tyle że następnym razem dodam łyżkę miodu poza ksylitolem.
Nie upiekł się, w środku zupełnie surowy. Niestety do wyrzucenia.
Ten sernik robiłam 3x za każdym razem wyszedł idealnie. Jak komuś nie wychodzi to robi coś źle.
Boję się robić brak wymiaru blachy, brak informacji o budyniu a jedne budynie maja 34 g inne 60 ,mało opcjonalnych informacji dla mnie tragedia.
Czy można zrobić z sera z wiaderka, takiego, którego nie trzeba już mielić?
Zrobiłam sernik z sera z wiaderka i po 50 min był płynny na środku, a wierzch był dobrze przypieczony, żeby sernik doszedł w środku, a nie spalił się z wierzchu przykryłam go folią aluminiową i zostawiłam jeszcze na 15/20 min. Serniczek wyszedł bardzo ładnie.
Zrobiłam dokładnie wszystko według przepisu i sernik nie wyszedł, poszedł do kosza. Może dlatego, że użyłam sera do sernika w widerku jak niektórzy tutaj, ale to warto zaznaczyć w przepisie, żeby takiego nie używać. Sernik piekł się początkowo 50 min, potem wsadziłam jeszcze na 20 min, i potem na kolejne 20 min pod folią, a mimo tego był w środku zupełnie płynny… Szkoda czasu i zmarnowanych składników, i jeszcze zostałam bez ciasta na święta 🙁 zawiodłam się mocno.
@ola może po prostu nie potrafisz. Robiłam go ok 10 razy i zawsze wyszedł dobrze. Mam taką koleżankę, której nic nie wychodzi i zawsze mówi, ze robi według przepisu. Jak się później dopytuje to coś tam swojego dołoży, coś zmieni, coś mniej, coś więcej. Ale zawsze twierdzi, ze to nie jej wina a zły przepis 🙂
Chyba nigdy nie przekonam się do ciast dietetycznych. Ten mnie zainteresował, bo nie jest z fasoli, kapusty ani kaszy jaglanej. 2-3 łyżki ksylitolu, dałam 3, a to dalej nie jest słodkie. Chyba mam już zepsuty smak 😀 poza tym konsystencja i sam sernik super
Nie polecam przepisu, wszystko zrobione według niego z wierzchu zaczął się spalać, w środku surowy. Nie wiem skąd te komentarze z zachwyceniami 🙂
Żałuję, że przed wykonaniem nie przeczytałam tych negatywnych komentarzy, bo stało się dokładnie to co wszystkie opisują
czy można zrobić ten sernik bez budyniu, dodać więcej jajek? 🙂
Ile w 100g może być kcl ?
Mi wyszedł idealnie
Dodałam stewie i cukier z naturalna skórka pomarańczowa,a na wierzch wege galaretkę liminkową. Mega!
Dodalam szklanke cukru, bo maliny były kwaśne. Dzięki za ten przepis, jest wyborny!! Polecam 😉
P. S musialam piec go o wiele dłużej niż 50min.
Dla osób, które nie rozumieją punktu 3. Wszystko jest jasno opisane. W 2 punkcie jest ze żółtka mieszamy z wymienionymi składnikami. 3 Białka oddzielnie ubijamy, a w pkt 4 jest napisane, że łączymy masę serową z ubitymi białkami.
Przepyszny ♥️Bardzo dziękuje za przepis
Zrobiłam, spróbowałam i niestety nie smakuje 🙁
córka która uwielbia serniki powiedziała bleee….niedobry
Naprawdę rzadko piszę komentarze ale jako osoba, która w swoim życiu upiekła całkiem sporo serników, muszę przyznać, że przepis na ciasto został podany w bardzo niedbały sposób – warto zaznaczyć, że chodzi o TWARÓG W KOSTCE a nie o twaróg z wiaderka choć teoretycznie na twarogu z wiaderka (polecam twaróg z Piątnicy) ciasto tez wyjdzie o ile dodamy mniej mleka (albo całkowicie z niego zrezygnujemy) i znacząco wydłużymy czas pieczenia (mój sernik piekł się niecałe 2 godziny, bo wciąż był płynny w środku ale na szczęście wyszedł kremowy). Ubijanie osobno białek uważam za totalny bezsens, który w żaden sposób nie wpływa na konsystencję wypieku, a raczej powoduje, że sernik będzie przypominał momentami w smaku zapieczoną masę jajeczną. Warto też podać ile waży jedno opakowanie budyniu, bo jak ktoś już z komentujących wcześniej zaznaczył, można się spotkać z różną gramaturą jeśli chodzi o opakowanie budyniu. Dodałam 3 łyżki miodu, a sernik w ogóle nie był słodki, a całe ciasto uratowało w smaku puree żurawinowe, które nałożyłam na wierzchu. Generalnie nie polecam tego przepisu i myślę, że stwierdzenie, że jest lepszy niż Ewy Chodakowskiej, jest mocno przesadzone 🙂
Generalnie nie interesuje mnie czy coś jest fit czy nie, ale jeśli chodzi o serniki to zawsze przeszkadza mi w nich niepotrzebnie dominująca słodycz. Ten sernik nie dość, że jest turbo prosty w wykonaniu, idealnej konsystencji, to zwyczajnie trafia w moje kubki smakowe. Uważam że serniki powinno się dosładzać dodatkami podczas serwowania.
Btw. użyłam twarogu mielonego z wiaderka z Biedry, budynie z DrOetkera, końcówkę cukru pudru i niemarketowe jajka. Wyszedł idealny!
Super przepis! Można spokojnie zmieniać proporcje przy mniejszej porcji sernika (u mnie 200g sera półtłustego + 100g skyru waniliowego), na malutką formę spokojnie się mieści. Pyszny sernik, będę eksperymentować z różnymi budyniami!
Sernik wyszedł bardzo puszysty, dodałam 4 jajka, niecały kubek mleka owsianego i powiem, że smakuje mimo wszystko rewelacyjnie 😁
Podejrzewam, że zamiast kupnego budyniu można dodać mąkę ziemniaczaną. Pytanie tylko ile? (z domowego przeliczania wychodzi mi 6 łyżek płaskich, czy mam rację?)
Sernik dziś robiłam nawet razy 2 🙂
Stanowczo 3 łyżki miodu za mało. Wyszedł super jeden z jagodami a drugi z malinami.
Myślę że z sera z wiaderka też wyjdzie ale musi być Mój ulubiony z Wieluń. Dałam 100g erytrytolu i 2 łyżki miodu i jak dla mnie mało slodki. Ale w sumie ma być fit, mężowi smakuje.
Sernik paskudny, nie polecam
Sernik MEGA!!!!! 😁
Dałam więcej erytrytolu i wiorki kokosowe. Wyszedl przepyszny!!! 😃😃
Nie jest słodki i to jest w tym serniku najlepsze! Może nie smakować grubasom, którzy przyzwyczajeni i uzależnieni są od cukru. Dlatego jest to D i E T E T Y C Z N Y sernik!
ja tam zawsze wole sernik z ksylitolem niz z cukrem a w tym przypadku zwiekszylam o 1/3 ilosc ksylitolu i byl jak dla mnie idealny w smaku
Po przeczytaniu komentarzy i wskazówki autorki przepisu – dodałam zdecydowanie więcej ksylitolu. Użyłam sera Piątnica z wiaderka oraz zwykłego mleka bo nie zależało mi na roślinnym. Sernik wyszedł Extra. Obawiałam się że będzie płynny w środku, jak co niektórzy pisali, ale wydaje mi się że to zależy od jakości twarogu.
czy ten sernik jest jedynie w wesji z erytrolem?
Super , wyszedł za pierwszym razem. Dałam 60 gram miodu i słodzik ze stewi. Ser z wiadrka president. Pyszny
Niestety mnie również nie wyszedł. Z zewnątrz się prawie że przypalił w środku surowy.
Sernik bardzo dobry. Dałam więcej erytrytolu i dodatkowo rodzynki.
Taka rada dla tych co robią z serka w wiaderku 😉 jeżeli serek jest dość rzadki to lepiej dodać tylko 50ml mleka albo całkowicie zrezygnować z mleka a sernik uda się na pewno. Niektorzy producenci mają gęsty ser w wiaderku, ale mimo to zmniejszylabym ilość mleka minimum o połowę, bo serek w wiaderku zawsze będzie rzadszy niż mielony z kostki.
Jeżeli po wyłączeniu środek ciasta „pływa” To lepiej dopiec. Ja tak zrobiłam i wyszło mimo, że mój serek z wiaderka był rzadki.
Wyszedł ok. Czuć ze fit No ale czego to się nie robi dla figury 🙂
Surowy w środku, niedobry nie polecam przepisu
Totalna klapa. Dopiero po włożeniu do piekarnika zaczęłam czytać komentarze żeby nie używać sera z wiaderka (który uzylam). Sernik piekł się 2 godz. Po czym i tak wylądował w koszu bo byk w środku surowy i płynny. Nie polecam
@marlena ser może być z wiaderka. Ja taki użyłam. Musi być dobrej jakości. Ja mam swój sprawdzony już bo nie tylko ten sernik robię i nie tylko ten sernik mi nie wyszedł przez jakość sera.
Niestety ciasto nie wyszło, nie wiem czemu? Robione według przepisu, twaróg sama mieliłam, nie z wiaderka. W środku mokre, wyszło jak jedna trzęsącą się galaretka 🙁
Cześć. Mam pytanie. Nie jest napisane czy piec z termoobiegiem czy „góra dół”? Będę wdzięczny za info 🙂
Super sernik. A tym co nie wyszedł mogę napisać, ze na pewno coś zrobili nie tak. Ja robię go 4 albo 5 raz i nie kombinuje, nic nie zmieniam i zawsze się udał. Mam tez w pracy koleżankę, która robiła ten przepis i jej nie wyszedł… ale jej to nigdy żadne ciasto nie wychodzi. Zawsze coś po swojemu zrobi i zjebie 🙂
Sernik pycha, a czy wie ktoś ile ma kalorii 100g tego sernika przy użyciu ksilytolu tyle ile w przepisie jest?
Nigdy tak piękny sernik mi nie wyszedł jak z tego przepisu. Nie wiem co inni robili nie tak, że im nie wyszło.
Robiłam wszystko w thermomixie, wyszedł kremowy i pyszny, tylko szkoda że nie jest słodki 🙁
Wyszedl wspaniale puszysty 🙂 ale dodalam 2x wiecej erytrytolu niz w przepisie i polewe z czekolady gorzkiej i mlecznej, a mimo to wciaz jest wytrawny i malo slodki. Nie naleze do tych slodyczolubnych, ale tutaj trzeba naprawde doslodzic mase. Pzdr
Sernik fatalny, wyszła zupa serowa a nie zwarta masa. Szkoda tylko czasu i pieniędzy.
Nie polecam przepisu.
Witam piekłam super oczywiście zawsze coś przerabiam ksylitol tyle ile w przepisie dałam aczkolwiek ser uznaję tylko w kostce i było mi za gęsto to sok z 2 pomarańczy dałam i odrobinę tym doslodzilam+ zamiast świeżych owoców to żurawine do środka i na wierzch dałam ale przepis super naprawdę warto skorzystać a jeśli chodzi o słodzenie każdy ma inny smak ja już jakiś czas odrzuciłam cukier więc 3 łyżki starczy można dodać zamiast tego owoce zblendowane np.banana
nic z tego nie wyszło, myślę, że przez mleko. Na zewnątrz niby upieczony, w środku surowy.
Radzę robić z mlekiem zwykłym a nie roślinnym to taka moja rada, bo robiłem sernik już kilka razy, ale zawsze wychodzi mi lepiej na mleku zwykłym. Trzeba być na prawdę doświadczonym obserwatorem, aby zauważyć kiedy i jak należy zmienić proporcje po dodaniu mleka roślinnego. Dlatego pewnie niektórym nie wychodzi.
Masakra, nie wyszlo, z wierzchu upieczony, w srodku bagienko.
Wyszedł mi. Na doł dałem hebatniki. Robiłem w Air Fryerze. Troche sie przypiekł od góry ale w środku ok. Muszę jednak dodac wiecej słodkiego. Nastepnym razem wleje troche syropu klonowego.
Niestety, jak w niektórych opiniach powyżej, środek surowy. Dodatkowo, warto byłoby dodać jaki tryb piekarnika i wymiary formy.
użyłam najtańszego twarogu z biedronki i go zblendowałam. wyszło rewelacyjnie, będę regularnie robić 🙂
Ja kupuje zwykły twaróg z wiaderka, zwykłe mleko, blenduje jak w opisie i wychodzi.
To ma byc ser z wiaderka czy zwykły biały bo mnie zaraz szlag trafi
Robiłam w ciemno w formie 24cm i masy wyszło za dużo – zostało jeszcze na 8 mini-serniczkow, także podejrzewam ze blacha 27 na sam sernik byłaby ok 🙂 Czas pieczenia u mnie był przez to tez sporo dłuższy, bo prawie 1,5h, ale sernik jest bardzo wysoki w tej formie, wiec to dlatego.
Niebo w gębie! Wyszedł za pierwszym razem świetny. W przyszłym tygodniu zrobię kolejny. Bardzo dziękuję za ten przepis.
Ile kcal ma jeden kawałek?
Nigdy więcej nie zrobię ciasta fit. Jedyne co uratowało ten sernik to dwie rozpuszczone białe czekolady Polane po wierzchu. Poza tym wyrósł okej. 3 łyżki ksylitolu to za mało. Nawet przy słodkich brzoskwiniach z puszki.
5ZEpfpyBo9D
NJ65vvAHHmT
XQ8AaJy4VU4