Zostało mi trochę sera twarogowego z wczorajszej kolacji wiec postanowiłam go dodać do placków ziemniaczanych.
Wyszło całkiem nieźle. Placki ziemniaczane to jedno z moich ulubionych dań.
Uwielbiam je pod każdą postacią.
Polecam
Średnia ocen: 0(0)
30min
Czas przygotowania
3
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
5 średnich ziemniaków
4 centymetry pietruszki
1 średnie jajko
Sól pieprz do smaku
1-2 łyżki mąki
1/2 opakowania sera twarogowego
Ząbek czosnku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
1
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na ćwiartki. Wkładamy do blendera. Następnie dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.
Wykładamy na rozgrzaną patelnię po jednej łyżce ciasta.
Dodaj komentarz