Tarta jest smacznym dodatkiem na każdym spotkaniu z przyjaciółmi, w dodatku jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Przepis ten znalazłam któregoś dnia poszukując inspiracji na Pintereście, potem ponownie go widziałam na Instagramie i musiałam go w końcu zrobić! Wychodzi dokładnie jak na zdjęciu.
Rozgrzewamy piekarni do 220 ° C. Na dużej blaszce wykładamy papier do pieczenia, a na nim kładziemy ciasto francuskie.
Obrzeże ciasta delikatnie przyszczypnij widelcem (wokół krawędzi).
W misce wymieszaj ricotte, grande padano i jajko. Następnie dodaj połowę posiekanej bazylii i dobrze dopraw solą i pieprzem i rozprowadź na cieście - omiń brzegi ciasta, które dociskałaś/łeś widelcem.
Teraz pokórj cukinię w plastry i rozłóż na cieście z serem. Następnie piecz przez 20-25 minut. Na ostatnie 5 minut wysuń tartę z piekarnika i posyp ją orzeszkami oraz pozostałą częścią posiekanej bazylii.
Dodaj komentarz