Ciastka kokosowe Ciastka kokosowe

Ciastka kokosowe

Czasami tak bywa że nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Warto wtedy mieć w domu ciasto francuskie.
W bardzo szybki sposób można wyczarować różne cuda z tego co akurat mamy.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Opakowania sera typu włoskiego
  • 2-3 łyżki kokosu
  • Cukier według uznania(u mnie 1 łyżka)
  • 2-3 łyżki mleka kokosowego(gęsta część)
  • 1 łyżka mleka np.3.2%
  • Ciasto francuskie

Sposób przygotowania

  • 1

    Ser wkładamy do miski dodajemy kokos mleko kokosowe i mieszamy jeśli jest potrzeba dodajemy mleko 3.2%.

  • 2

    Farsz do naszych ciastek ma być dość zbity ale nie za bardzo i nie może być płynny (coś na wzór tego na zdjęciu).

  • 3

    Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania kroimy na równe części mogą to być kwadraty prostokąty zależy wszystko od nas.

  • 4

    Na jednej z części robimy nacięcia .

  • 5

    Na drugiej układamy porcję nadzienia i dość dokładnie zamykamy (inaczej ciasto otworzy się w trakcie pieczenia).

  • 6

    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  • 7

    Górę ciastek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach do momentu złoto brązowego koloru około 25 minut.

  • 8

    Smacznego. Ciastka wychodzą mało słodkie. Wiec jeśli lubimy bardzo słodko dodajemy więc cukru. Farszu spokojnie starczy na 2 opakowania ciasta. Ja zrobiłam z jednego i sporo jeszcze zostało niestety nie dotrwało do zakupu następnego?

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Ciasta i torty Desery

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis