Kruche i jednocześnie wilgotne w środku. Są absolutnie pyszne!
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
Masło orzechowe, cukier trzcinowy i zwykłe masło utrzeć (można za pomocą blendera) na puszystą masę. Ucierać około 5 min.
Dodajemy jajko, cukier wanilinowy i nadal ubijamy, do idealnego połączenia składników.
W drugiej misce mieszamy mąkę z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do utartej masy i mieszkamy dokładnie łącząc łyżką.
Dodajemy posiekaną czekoladę.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy uformowane ciasteczka.
Możemy ciasta formować za pomocą, rąk, łyżki stołowej. Nie uklepujemy masy. Ciasteczko powinno mieć kształt półkuli, podczas pieczenia się troszkę poszerzy.
Wstawiamy ciasta do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut.
Dodaj komentarz