Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem

Imbirowe placki ziemniaczane z kozim serem

Klasyka w połączeniu z imbirem i kozim serem.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

35min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

3 osoby

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 2 duże jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżki imbiru
  • olej rzepakowy
  • 300 gr sera koziego
  • 1/4 szklanki posiekanej mieszanki świeżych ziół (rozmaryn, bazylia, pietruszka, tymianek)
  • skórka z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    obierz ziemniaki
  • 2
    zetrzyj ziemniaki na tarce
  • 3
    odsącz wodę z ziemniaków
  • 4
    posiekaj cebulę
  • 5
    wymieszaj ziemniaki z cebulą, ugotowanymi jajkami, rozgniecionym czosnkiem oraz imbirem
  • 6
    posól i popieprz (wedle uznania)
  • 7
    rozgrzej olej na patelni
  • 8
    układaj placki na patelni, używaj łyżki
  • 9
    smaż aż się zarumienią i obróć
  • 10
    podaj z dipem z koziego sera

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Naleśniki i placki Kolacja

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis