Moje wegańskie curry to niezwykle aromatyczne i rozgrzewające danie, które mogłabym jeść codziennie
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Tofu odsącz z wody (najlepiej zawinąć je w ręcznik papierowy i położyć na nie coś ciężkiego na 10-15 minut). Następnie pokrój je w kostkę i usmaż na suchej patelni z dodatkiem przyprawy curry.
Ziemniaki i dynię pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej, aż zmiękną.
Na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę z czerwoną papryką i papryczką piri piri.
Do cebuli z paprykami wlej bulion i dodaj wszystkie przyprawy (ilość przypraw zależy od indywidualnych upodobań).
Dodaj usmażone tofu i mleczko kokosowe, zamieszaj i gotuj razem około 5 minut na małym ogniu.
Wrzuć ugotowane ziemniaki, zamieszaj i wyłącz gaz.
Podawaj curry z ryżem i natką pietruszki.
Smacznego!
Dodaj komentarz