Roladki  z bakłażana na rukoli Roladki  z bakłażana na rukoli

Roladki z bakłażana na rukoli

Dietetyczna przekąska, która z powodzeniem może zastąpić nam obiad i króluje na naszych imprezach jako idealnie syta przystawka.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 bakłażany
  • świeża mięta
  • czerwona papryczka chilli
  • feta
  • rukola
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • CO POTRZEBUJEMY DODATKOWO
  • patelnia grillowa
  • wykałaczki
  • duży, ładny talerz

Sposób przygotowania

  • 1

    Zaczynamy od umycia bakłażana.

  • 2

    Odcinamy mu końcówki i tniemy wzdłuż na cieniutkie plasterki.

  • 3

    Rozgrzewamy patelnie grillową i podpiekamy.

  • 4

    Siekamy miętę oraz papryczkę chilli (oczywiście nasiona usuwamy).

  • 5

    Fetę ucieramy widelcem na jednolitą konsystencję i łączymy z miętą i chilli.

  • 6

    Pastę z fety rozsmarowujemy na plastrach bakłażana i zawijamy w roladki, które spinamy na koniec wykałaczkami.

  • 7

    Rukolę wykładamy na duży talerz i układamy na niej roladki.

  • 8

    Całość skrapiamy sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa FitKolacjaRukola

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis