Puree z selera i ciecierzycy Puree z selera i ciecierzycy

Puree z selera i ciecierzycy

Puree z selera i ciecierzycy.
To świetny i smaczny pomysł na dodatek do obiadu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25h

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Średniej wielkości seler
  • Średniej wielkości pietruszka
  • Pół słoik gotowanej ciecierzycy
  • Duża łyżka masła
  • Pietruszka zielona według uznania

Sposób przygotowania

  • 1
    Seler oraz pietruszkę obieramy myjemy kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.
  • 2
    Ugotowane i miękkie warzywa odcedzamy.
  • 3
    Ciecierzycę opłukać i osuszyć.
  • 4
    Do garnka z warzywami dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.

    Doprawić solą i pieprzem.

  • 5
    Podawać z ulubionymi dodatkami.SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa CiecierzycaObiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis