Nadziewane mini papryki Nadziewane mini papryki

Nadziewane mini papryki

Prosty przepis na mini papryczki nadziewane kozim serem i skropione odrobiną miodu. Wyglądają niezwykle kolorowo i apetycznie.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 8 słodkich spiczastych papryk (odmiana Ramiro)
  • ser kozi twarogowy
  • szczypiorek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 garście orzechów włoskich (posiekane i podprażone na patelni)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Ser, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno posiekaną szalotkę mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • 2
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odłóż ją na bok.
  • 3
    Pokrój wszystkie papryki na pół wzdłuż i usuń nasiona. Połóż je na papierze do pieczenia. Łyżką, na środek każdej połówki papryki nałóż przyprawiony kozi ser.
  • 4
    Lekko popieprz i piecz przez około 10 -13 minut, następnie po upieczeniu posyp posiekanym szczypiorkiem i orzechami. Możesz też polać papryczki odrobiną miodu.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

PaprykaSer

+ Dodaj przepis