Makaron z papryką i przyprawami jest idealnym pomysłem na szybki obiad. Tak naprawdę najdłużej trwa samo gotowanie makaronu. Dzięki tej potrawie przekonasz się, że szybki posiłek może też być bardzo smaczny, aromatyczny i pięknie wyglądać!
Średnia ocen: 5(2)
10min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
200 g makaronu spaghetti
dwie duże garście szpinaku typu baby
2 czerwone papryki
pęczek natki pietruszki
2-3 łyżki uprażonego sezamu
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka syropu z agawy lub syropu klonowego
szczypta chilli
szczypta papryki wędzonej
masło klarowane do smażenia
sól do gotowania makaronu
Sposób przygotowania
1
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2
Szpinak i paprykę dokładnie umyj. Paprykę dodatkowo pokrój w niegrube paski.
3
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Wrzuć paprykę oraz szpinak. Zamieszaj i przez około 2 minuty smaż.
4
Dodaj sos sojowy, syrop z agawy lub syrop klonowy oraz przyprawy.
5
Odcedzony makaron wrzuć na patelnię, wymieszaj z warzywami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i podprażony sezam.
Spróbuj dania, jeśli potrzebujesz możesz je jeszcze doprawić. Gotowe!
Wskazówka: Do tego dania możesz dodać również porwane kawałki wędzonego łososia lub szynki parmeńskiej, będzie równie pysznie!
2 komentarze
ula.g5 kwietnia 2019 (21:18)
Niespodziewalam sie, że wyjdzie tak smacznie. Bardzo fajny przepis
kaja8 kwietnia 2019 (15:26)
bardzo dobre i danie, co prawda u mnie jeszcze z dodatkiem kurczaka bo my mięsożerni jesteśmy!
2 komentarze
Niespodziewalam sie, że wyjdzie tak smacznie. Bardzo fajny przepis
bardzo dobre i danie, co prawda u mnie jeszcze z dodatkiem kurczaka bo my mięsożerni jesteśmy!