Tradycyjna owsianka w połączeniu ze słodką suszoną żurawiną i nutą kokosa tworzy smaczne i pełnowartościowe śniadanie.
Ocena:
15min
1
Łatwy
Podgrzewamy na małym ogniu mleczko kokosowe z płatkami owsianymi i gotujemy przez 5 – 7 minut do czasu, aż odpowiednio zgęstnieje.
Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na około 7 min.
Gorącą owsiankę nałóż do miseczki razem z żurawiną, wymieszaj z miodem i kakao. Obsyp wiórkami kokosowymi.
Kuchnia: BezglutenowaDietetycznaPaleoPolskaWegetariańska
Kategoria: · Śniadania
Autor: Bulka_z_maslem · 26 lutego 2019
Tagi: bezglutenowe, dieta, fit, hashimoto, kakao, owsianka, wiórki_kokosowe, żurawina
Program dla dietetyków · Kontakt · O projekcie · Regulamin · Polityka prywatności
+ Dodaj przepis
Skomentuj