Kaszotto z majerankiem i pieczarkami Kaszotto z majerankiem i pieczarkami

Kaszotto z majerankiem i pieczarkami

Idealny obiad lub kolację z kaszą w roli głównej to kasza gryczana z pieczarkami, pomidorkami, szpinakiem, doprawiona majerankiem i szczypiorkiem! Taka kasza z warzywami to idealne danie, które można zabrać też na wynos do pracy lub na uczelnię. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do mięs.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 150 gram pieczarek
  • 1 cebula czerwona
  • kilka orzechów włoskich
  • 2 duże garście świeżego szpinaku
  • garść pomidorków koktajlowych
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • odrobina sosu sojowego

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • 2
    Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plasterki, posiekaj szczypiorek i czosnek.
  • 3
    Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć cebulę, po chwili dodaj czosnek oraz pieczarki.
  • 4
    Następnie dodaj ugotowaną kaszę, szpinak, pomidorki koktajlowe przepołowione na pół i duś od czasu do czasu mieszając przez około 7 minut.
  • 5
    Przypraw do smaku przyprawami i sosem sojowym. Na koniec posyp kaszotto szczypiorkiem i posiekanymi orzechami.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa HashimotoKaszaKolacjaObiadPieczarkiSzpinakWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis