Kasza jaglana z jabłkiem i pomarańczą Kasza jaglana z jabłkiem i pomarańczą

Kasza jaglana z jabłkiem i pomarańczą

Połączenie kaszy jaglanej z twarogiem i owocami smakuje fenomenalnie!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 30 g masła
  • mleko kokosowe
  • 1/2 jabłka
  • 1 pomarańcza
  • garść płatków migdałowych
  • chudy twaróg

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę płuczemy we wrzątku, a następnie prażymy na suchej patelni.
  • 2
    Gotujemy ją w mleku kokosowym rozcieńczonym z wodą. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Kaszę należy gotować przez czas wskazany na opakowaniu.
  • 3
    Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, pomarańczę obieramy ze skórki i białej błonki, tak by został nam tylko miąższ. Twaróg rozdrabiany widelcem i delikatnie mieszamy go ze startym jabłkiem.
  • 4
    Na talerzu układamy warstwowo: kaszę, twaróg z jabłkiem, pomarańcza i posypujemy na koniec płatkami migdałów.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Owsianki i jaglanki Bez cukruBezglutenoweFitJabłkaKaszaPomarańczeŚniadanieŚniadanie dla dzieci

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis