Jaglane kaszotto z burakiem i fetą Jaglane kaszotto z burakiem i fetą

Jaglane kaszotto z burakiem i fetą

Pyszne kaszotto tym razem z kaszy jaglanej, którą śmiało możemy zastąpić oczywiście kaszą np. gryczaną. Proste i szybkie danie obiad dla całej rodziny!

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 ugotowane buraki
  • odrobina sera feta
  • 3 łyżki posiekanej mięty
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczka kurkumy

Sposób przygotowania

  • 1
    Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2
    Do gotującej się kaszy dodać kurkumę i zamieszać.
  • 3
    Buraki pokroić w większą kostkę.
  • 4
    Ugotowaną umieścić na głębokiej patelni, dodać ziemniaki, posiekane zioła, sól, pieprz i oliwę.

1 komentarz

K 10 stycznia 2021 (19:35)

A skąd nagle wzięły się ziemniaki ?
Zrobię ale z burakami 😉

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania bez mięsa BurakiObiadWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis