Smaczny, orzeźwiający sok z dodatkiem świeżych pomarańczy i marchewki. Pomarańcze są nie tylko smacznym owocem, ale są również bogatym źródłem witamin: A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E. Dlatego warto je spożywać jak najczęściej w przeróżnej formie.
Średnia ocen: 0(0)
15min
Czas przygotowania
4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
50 dag młodych marchewek
4 pomarańcze
3 szklanki 100% soku z pomarańczy
1 cytryna
2 łyżki miodu
1 szklanka wody mineralnej
Sposób przygotowania
1
Marchewkę myjemy i obieramy. Połowę z nich ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę przepuszczamy przez sokowirówkę.
2
Pomarańcze należy przepołowić i wycisnąć z nich cały sok, wymieszaj go z sokiem z marchwi. Cytrynę sparz wrzątkiem i zetrzyj z niej skórkę. Dodaj ją do soku.
3
W dużym dzbanku połącz wodę mineralną, sok pomarańczowy, sok pomarańczowo-marchewkowy z cytryną i miód. Dobrze wymieszaj, aż miód się całkowicie rozpuści. Sok podawaj z wiórkami z marchwi.
Dodaj komentarz