Domowe mleko kokosowe

Mleko kokosowe to zdrowy i aromatyczny dodatek do wielu potraw, dlatego bardzo często robię je sama

Ocena:

(0)
Domowe mleko kokosowe Domowe mleko kokosowe
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

1 litr

Poziom trudności

Łatwy


Domowe mleko kokosowe

Składniki:

  • 300 gram wiórek kokosowych
  • 1l wody

Sposób przygotowania:

  • 1

    Wiórki zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc do lodówki.

  • 2

    Mokre wiórki miksujemy w blenderze na najwyższej mocy przez około 6 minut

  • 3

    Gdy powstanie nam mleko przelej je przez sitko o najdrobniejszych oczkach i gotowe.

  • 4

    Trzymaj w lodówce do 3 dni.


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Napoje

Autor: Justyna · 9 października 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis