Ciasta i torty Kuchnia: Polska Autor:
Pyszna, krucha i delikatna szarlotka z jabłkami pachnącymi cynamonem to klasyk wśród ciast. Idealnie sprawdza się również jako ciasto na święta, urodziny czy inne okazje.
szarlotka z beząKruche ciasto
Beza
Nadzienie z jabłek
Kruche ciasto
Przygotowanie formy i podpieczenie ciasta
Przygotowanie jabłek
Przygotowanie bezy
Składanie ciasta
Pieczenie
11 komentarzy
mmm pychota
Jestem oczarowana tym ciastem! Od zawsze przepadałam za szarlotką, ale nigdy mi nie wychodziła… i w końcu się udało 🙂
Zrobiłam i bardzo mi smakowało! Zmieniłam tylko sposób pieczenia – piekłam cały czas w 180 stopni C przez 45 min.
Szczerze to lepszego ciasta z jabłkami nie jadłam. Dziękuję za ten przepis – wyśmienite ciasto.
t5lccz
3jb2bd
vnpyd8
i9ol1n
2ichzg
lmiafj
t2zk22