Cudownie aromatyczne smoothie z masłem orzechowymi i mleczkiem kokosowym. Idealnie się sprawdzi nie tylko w jesienne poranki, ale również jako podwieczorek w mroźne popołudnia!
Średnia ocen: 5(1)
3min
Czas przygotowania
1
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
1/4 łyżeczki cynamonu
100 gram dojrzałego banana
40 ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki masła orzechowego z jak najlepszym składem (bez soli i cukru)
30 gram kaszy gryczanej niepalonej (namoczona przez noc w 50 ml wody)
1 łyżeczka miodu
Dekoracja:
szczypta siemienia lnianego
1 orzech włoski
Sposób przygotowania
1
Odcedzamy kaszę. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
2
Wszystkie składniki (poza tymi przeznaczonymi na dekorację) wrzucamy do naczynia miksującego i zalewamy mlekiem. Miksujemy 1 min/obr. 10.
3
Gotowe smoothie przelewamy do ładnej, wysokiej szklanki. Na wierzchu posypujemy odrobina siemienia lnianego i posiekanym orzechem włoskim.
1 komentarz
Justka24 listopada 2019 (00:55)
Boże jakie to dobre i jakie syte! Najadłam się tym
1 komentarz
Boże jakie to dobre i jakie syte! Najadłam się tym