Kasza jaglana z owocami i nasionami chia Kasza jaglana z owocami i nasionami chia

Kasza jaglana z owocami i nasionami chia

Kasza jaglana gotowana w mleczku kokosowym świetnie nadaje się na śniadanie, lunch, kolację – a nawet na podwieczorek!

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1 łyżeczka miodu
  • Dodatkowo:
  • 2 garście malin
  • garść borówek
  • 1 kiwi
  • ½ banan

Sposób przygotowania

  • 1
    Suchą kaszę kilkakrotnie przepłucz na sicie ciepłą wodą (straci wówczas lekko gorzkawy posmak), włóż ją do garnka i ugotuj w mleku kokosowym.
  • 2
    Wymieszaj z nasionami chia i miodem. Przełoż do miseczki. Podawaj z owocami.

1 komentarz

majka90 5 kwietnia 2019 (21:59)

Ostatnio to moje ulubione śniadanie, które zabieram ze sobą na wynos do pracy! Przygotowuje sobie wszystko dzien wczesniej wieczorem, a rano delektuje się już tylko smakiem 😀 Smakuje mi zarówno na ciepło jak i na zimno! Bardzo dziękuje za przepis.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Owsianki i jaglanki BananyBorówkiKaszaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis