Owsianka z polewą z masła orzechowego Owsianka z polewą z masła orzechowego

Owsianka z polewą z masła orzechowego

Wszystkie dobre i pożywne składniki od których warto zacząć dzień, podane w jednej misce!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

7min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Owsianka:
  • 1/2 szklanki płatków owsianych (bezglutenowe)
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • Dodatki:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka wiórków lub płatków kokosowych
  • 1 łyżka gorzkiej czekolady (posiekanej)
  • 1 łyżka syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 banan
  • jagody lub borówki

Sposób przygotowania

  • 1
    Ugotuj płatki owsiane zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodaj sól, wanilię i cynamon.
  • 2
    Do ugotowanych i gorących płatków dodaj masło orzechowe, miód lub syrop klonowy lub syrop z agawy, wymieszaj.
  • 3
    Posyp wiórkami kokosowymi, posiekaną czekoladą i ułóż pokrojone kawałki bana oraz jagody lub borówki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Owsianki i jaglanki BananyBezglutenoweBorówkiJagodyŚniadanieŚniadanie dla dzieci

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis