Surówka z czerwonej kapusty i jabłka Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka i octu balsamicznego – idealna jako surówka obiadowa.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka ziaren słonecznika
  • 1 łyżeczka orzechów włoskich

Sposób przygotowania

  • 1
    Posiekaj orzechy włoskie i podpraż je na patelni razem z nasionami słonecznika.
  • 2
    Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kosteczkę.
  • 3
    Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • 4
    Ocet balsamiczny dokładnie wymieszaj z miodem i oliwą.
  • 5
    Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce i dopraw solą oraz pieprzem. Wstaw na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podawaj do obiadu.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Surówki JabłkaKapustaObiad

+ Dodaj przepis