Wytrawna owsianka z jajkiem i warzywami Wytrawna owsianka z jajkiem i warzywami

Wytrawna owsianka z jajkiem i warzywami

Takiej owsianki z pewnością jeszcze nie próbowaliście!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 jajko
  • Jarmuż - 2 1/2 garści
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka
  • Płatki owsiane - 6 łyżek
  • Szpinak świeży - 1 garść
  • Pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
  • 1/2 awokado

Sposób przygotowania

  • 1
    Ugotuj owsiankę na wodzie do kremowej konsystencji. Odcedź od wody. Na niewielkiej ilości tłuszczu podduś jarmuż i szpinak by warzywa zmiękły.
  • 2
    Pomidorki pokrój na pół i podduś chwilę na patelni. Awokado obierz i pokrój w plastry.
  • 3
    Usmaż jajko sadzone.
  • 4
    Ułóż po kolei w miseczce: warzywa liściaste, płatki owsiane, awokado, pomidory, jajko. Użyj ulubionych przypraw do smaku (np. pieprz, sól. oregano).

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Owsianki i jaglanki AwokadoFitJajkaŚniadanieSzpinak

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis