Minestrone, zupa pochodząca z włoskiej kuchni, swoją nazwę zawdzięcza słowu „minestra,” co po prostu oznacza „zupa” po włosku. To aromatyczne danie z bogactwem warzyw, które zazwyczaj obejmuje cukinię, pomidory, fasolkę, makaron, seler naciowy i marchewkę. Jest to prawdziwa skarbnica witamin! Jeżeli poszukujecie smacznego posiłku, który obfituje w wiele warzyw, to minestrone jest strzałem w dziesiątkę.
zupa minestrone
3 komentarze
jedna z moich ulubionych zup
Dawno nie jedliśmy tak bogatej w smak zupy. Bardzo dobrze zrównoważone smaki, podobnie jak zupa minestrone Magdy Gessler.
ja gdzies dostalam przepis z Krety na tę zupę, z tym że tam wśród skladnikow jest fasola biała, ciecierzyca i jakaś podobna do czerwonej:) Jeszcze jej nie ugotowałam bo wedlug Kreciarzy trzeba namoczyć fasole i ciecierzycę i gotować a nie gotowce
Wiec wiecej roboty!!!