Desery Kuchnia: Bezglutenowa Autor:
Przepyszne batoniki, które robi się naprawdę bardzo szybko. Są genialne w smaku, i przede wszystkim zdrowe. Jest to jeden z tych deserów, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Zamiast kaszy jaglanej można dodać również "dmuchanego" ryżu lub ekspandowanego amarantusa.
Batoniki przygotujesz w 15 minut, ale dodaj jeszcze minimum 2 godziny na ich schłodzenie.
4 komentarze
wyglądają smakowicie
Jestem zachwycona smakiem, przepyszne! Idealne do kawki. Umilą każdy poranek i na pewno nie tylko poranek
Rewelacja, niebo w gębie! Zamiast mlecznej czekolady dałam gorzką i zamiast kaszy jaglanej użyłam ekspandowanego amarantusa. Jeszcze nigdy chyba nie zrobiłam tak szybko deseru. Co prawda musi odstać swoje w lodówce, ale robi się go rzeczywiście ekspresowo!
Będę testowała dziś